StoryEditorOCM
Slatkotopi se u ustima

Torta od smokava bez mrvice brašna i kapi mlijeka: ova sočna ljepotica priprema se lako, a ima okus starinskih kolača

Piše T. S. M.
4. rujna 2024. - 16:23

Dok još ima smokava, trebali biste pripremiti barem jedan kolač s tim slatkim i sočnim voćem čija sezona uvijek tako brzo prođe. Što, ne smijete kolače jer izbjegavate brašno i mlijeko? Ma nema problema, pronašli smo recept bez brašna, mlijeka i maslaca, a rezultat je tako dobar da nitko neće imati osjećaj da je iti malo zakinut.

Ova nas slastica podsjeća na sočne i bogate talijanske torte od bademovog brašna, poput torte caprese, s tom razlikom da nije potrebno dodati maslac nego maslinovo ili neko drugo ulje. Posebnu aromu dat će joj ekstrakt badema, a ako vam nije pri ruci, zamijenite ga žličicom ruma, prošeka ili maraschina. Nije baš isti okus, ali će se lijepo slagati sa smokvama.

Torta od badema i smokve

Sastojci

175 g mljevenih badema
100 g šećera
60 ml maslino...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 04:08