StoryEditorOCM
Slatkojesenska slastica

Torta s jabukama po receptu ove Splićanke očaravajuće je kremasta. Oduševit će ljubitelje hrskave kore i toplih začina

Piše T. S. M.
21. studenog 2024. - 08:10

Ako su vam dosadile standardne pite i štrudeli, vrijeme je da malo proširite slastičarske vidike. U tu svrhu pripremili smo vam jedan baš dobar recept, a dobili smo ga od splitske zaljubljenice u kužinavanje, Tonke Petričević koju možete pratiti na Instagramu Tonka, reci ručak.

E pa Tonka ovog puta kaže: jesenska mileram torta!

"Kombinacija kiselkastog voća, osvježavajuće kreme i hrskavog posipa s lješnjacima i zobenim pahuljicama nas je osvojila" priznala je Tonka pričajući o finom kolaču koji će oduševiti ljubitelje jabuka, cimeta i vanilije.

Jesenska mileram torta

Sastojci:

Kora:

250 g glatkog brašna
100 g šećera
80 g maslaca
1 jaje
1 vrećica praška za pecivo

Krema:

500 ml mlijeka
800 g milerama
2 vrećice praška za puding od vanilije
150 g še...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. prosinac 2025 22:11