Tržite novu ideju za božićne kolače? Predivan recept dobili smo od zaljubljenice u dobre slastice koju pratimo na Instagramu Monisskitchen. Otkrila nam je kako priprema kolačiće koji su ove godine ogroman hit na društvenim mrežama. Sastoje se od sloja prhkog tijesta prelivenog slasnim kremastim preljevom s okusom meda i posutim bademima.
Rade se lakše nego što izgleda na prvu, jer se, za razliku od keksa, peku u komadu, a zatim režu na trokute. Trokuti se potom umaču u čokoladu što im daje ne samo još bolji okus nego i vrlo efektan izgled.
Trokuti s bademima
Sastojci
Tijesto:
400 g glatkog brašna
200 g maslaca
150 g šećera
1 vanilin šećer
2 jaja
prstohvat soli
Preljev:
150 g maslaca
150 g šećera
200 ml slatkog vrhnja
200 g listića badema
1 žlica meda
Priprema
Zamijesite tijesto od brašna, maslaca, šećera, vanilin šećera, jaja i soli. Oblikujte ga u kuglu, zamotajte i stavite oko pola sata u hladnjak. Zatim ga razvaljajte na tanko i prebacite na lim obložen papirom za pečenje.
Za preljev otopite maslac, šećer i med. Dodajte slatko vrhnje, kratko prokuhajte pa umiješajte bademe. Smjesa treba biti gusta i glatka.
Rasporedite preljev po tijestu i poravnajte.
Pecite na 180 °C oko 20–25 minuta, dok rubovi lagano ne potamne.
Još toplo izrežite na pravokutnike ili rombove, jer se nakon hlađenja preljev stvrdne i teže se reže. Po želji rubove možete umočiti u otopljenu čokoladu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....