StoryEditorOCM
Slatkoukusno i efektno

Trokuti s bademom osvojili su društvene mreže, a rade se lakše nego što izgleda. Majstorica za slatko dala nam je recept

Piše T. S. M.
10. prosinca 2025. - 08:10

Tržite novu ideju za božićne kolače? Predivan recept dobili smo od zaljubljenice u dobre slastice koju pratimo na Instagramu Monisskitchen. Otkrila nam je kako priprema kolačiće koji su ove godine ogroman hit na društvenim mrežama. Sastoje se od sloja prhkog tijesta prelivenog slasnim kremastim preljevom s okusom meda i posutim bademima.

Rade se lakše nego što izgleda na prvu, jer se, za razliku od keksa, peku u komadu, a zatim režu na trokute. Trokuti se potom umaču u čokoladu što im daje ne samo još bolji okus nego i vrlo efektan izgled.

image
Privatni album

Trokuti s bademima

Sastojci

Tijesto:

400 g glatkog brašna
200 g maslaca
150 g šećera
1 vanilin šećer
2 jaja
prstohvat soli

Preljev:

150 g maslaca
150 g šećera
200 ml slatkog vrhnja
200 g listića badema
1 žlica meda

Priprema

Zamijesite tijesto od brašna, maslaca, šećera, vanilin šećera, jaja i soli. Oblikujte ga u kuglu, zamotajte i stavite oko pola sata u hladnjak. Zatim ga razvaljajte na tanko i prebacite na lim obložen papirom za pečenje.

Za preljev otopite maslac, šećer i med. Dodajte slatko vrhnje, kratko prokuhajte pa umiješajte bademe. Smjesa treba biti gusta i glatka.

Rasporedite preljev po tijestu i poravnajte.

Pecite na 180 °C oko 20–25 minuta, dok rubovi lagano ne potamne.

Još toplo izrežite na pravokutnike ili rombove, jer se nakon hlađenja preljev stvrdne i teže se reže. Po želji rubove možete umočiti u otopljenu čokoladu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. prosinac 2025 08:12