StoryEditorOCM
Slatkoodličan trik

Vanilin kifliće koji se tope u ustima napravit ćete u čas posla, samo vam treba jedna obična čaša. Imamo i top recept!

Piše T. S. M.
4. prosinca 2025. - 20:01

Vanilin kiflice ili vanilin roščići? Nama je potpuno svejedno kako ih tko zove, važno je samo da se prave po dobrom receptu (a naš je baš dobar) i da se nađe netko tko će dati ruke dok se rade. Jer vanilice (i to je jedan od naziva) je poprilično mukotrpno napraviti.

Tijesto sadrži jako puno masnoće, što od maslaca, pto od oraha, pa se topi pod toplinom ruke i umjesto lijepih kiflića podjednake veličine, lako je na kraju dobiti nepravilne, neugledne kifliće koji će se, budući da nisu jednako veliki i debeli, neravnomjerno ispeći.

Srećom, postoje male prečice za lakšu izradu ovih delikatnih, prhkih keksića. Jedan od njih uključuje lim za pečenje s udubljenjima u obliku kiflića, ali postoji još bolji.

Da bi vam upalio, potrebna vam je samo jedna najobičnija čaša, no tijesto je potrebno formirati u određen oblik prije rezanja. Bez brige, sve će vam biti jasnije kad pogledajte video.

No, prije toga, evo vam recept koji nam je otkrila Nives, koju pratimo na Instagramu Tajni začin.

Vanilin kiflići

Sastojci:

400 g brašna
250 g maslaca
150 g mljevenih oraha
150 g šećera
2 jaja
aroma vanilije

Priprema:

Umijesite tijesto pa ga ostavite pola sata do sat u hladnjaku. Oblikujte kiflice i pecite ih na 170 stupnjeva Celzija 10 minuta. Ne dajte da vas zavara svijetla boja, keksići su gotovi kada poprime boju s donje strane, a hlađenjem se još malo stvrdnu. Dok su još tople, uvaljajte ih u šećer u prahu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2025 20:03