Je li prerano za objaviti recept za ove preslatke zečiće? Mi mislimo da nije, uostalom već se naveliko objavljuju recepti za sirnice pa zašto ne uvježbati izradu ovog neodoljivog peciva koje će biti savršen dodatak blagdanskom stolu...
Recept nam je dala Ksenija Musić koju pratimo na Instagramu. Otkrila nam je da je riječ o njenom omiljenom receptu za tijesto za kifliće, samo ga je za ovu prigodu, povodom nadolazećih blagdana, oblikovala na ovaj način.
Zečići
Sastojci:
1 kg brašna
600 ml mlijeka
200 ml ulja
1 kockica kvasca
1 žlica šećera
2 žličice soli
oko 100 g margarina ili maslaca
1 jaje za premazivanje
Priprema:
Odvojite dio mlijeka, dodajte nadrobljeni kvasac, žličicu šećera i žličicu brašna. Ostavite da se kvasac aktivira.
U veću posudu stavite brašno, dodajte sol, dignuti kvasac, preostalo toplo mlijeko i ulje. Zamijesite tijesto.
Ostavite tijesto da se udvostruči.
Oblikujte kuglice i uši od tijesta. Složite ih na pleh i premažite izmiksanim jajem.
(Po želji ih napunite pekmezom, čokoladom, šunkom i sirom, krem sirom ili nečim drugim.)
Ako radite klasične kiflice, podijelite tijesto na 6 dijelova. Razvaljajte svaki dio na silikonskoj podlozi bez posipanja brašna. Režite i motajte kiflice, premažite ih jajem, pospite sjemenkama i na svaku stavite mali komadić margarina ili maslaca.
Ako želite slatku verziju, dodajte malo šećera u tijesto.
Ostavite kiflice da kratko odstoje dok se pećnica ne zagrije. Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C, oko 30 minuta.
Ako nemate jestive boje, oči i nos nacrtajte s malo rastopljene čokolade!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....