Riba je puna korisnih vitamina i hranjivih tvari, no je li konzervirana tuna zdrava ili ju je prerizično jesti?
Tuna je hranjiv izvor nemasnih proteina
“Konzervirana tuna je hranjiv, nemasni izvor nemasnih proteina i omega-3 masnih kiselina. Bogata je vitaminima i mineralima, a možete ju koristiti u salatama, sendvičima, jelima od tjestenine i raznim drugim obrocima, što ju čini praktičnom i zdravom namirnicom“, ističe doktorica Lisa Young za Eat This, Not That!.
Konzervirana tuna obiluje proteinima te sadrži niz makronutrijentima.
U tuni možete naći željezo, selen, jod, niacin (vitamin B3), folat (vitamin B9) i vitamin B12.
Tuna je bogata proteinima
Jedna od glavnih prednosti konzumacije tunjevine u konzervi je to da na pristupačan i jednostavan način možete povećati unos...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....