Dinstane, abšmalcane, guste na varivo, osvježavajuće na salatu s maslinovim uljem i češnjakom... mahune su oduvijek bile dio naših kuhinja, a maštovitost njihove upotrebe gotovo pa nepresušna. Pripadaju porodici mahunarki u koje među ostalim ubrajamo i grah, grašak, leću, bob i slanutak. Iako postoji mnogo vrsta, visoke i niske sorte koje možemo sijati tijekom proljeća i ljeta, našem su podneblju posebno poznate one žute, zelene i ljubičaste mahune, plosnate i široke ili okrugle i tanke. Plodovi dosežu i do 20-ak centimetara, a njihov je nutritivni sastav uglavnom sličan, piše Živim.
Sadrže malo kalorija, a puno vlakana
Na 100 grama zelene mahune sadrže svega 31 kaloriju, 0 grama masti, 3,4 grama vlakana i 7 grama ugljikohidrata. Osim toga, ovo je povrće idealno za k...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....