Mikrovalna pećnica čudo je moderne tehnologije. Ledena hrana može postati ekstremno vruća u samo nekoliko sekundi. Ona skraćuje vrijeme kuhanja, ubrzava vrijeme pripreme hrane i, općenito, olakšava posao.
Ali, to nije razlog da u mikrovalnu trpate sve što vam dođe pod ruku. Neka hrana, pića i spremnici mogu ispuštati toksine, zapaliti se, eksplodirati ili rastopiti, a neki mogu postati i otrovni.
Neke od ovih namirnica možda ste baš jutros grijali u mikrovalnoj i nije se dogodilo ništa loše. To ipak ne znači da se neće dogoditi drugi put. Ove stvari nikad ne stavljajte u mikrovalnu:
Čili papričice
Ljute, narančaste ili zelene paprike sadrže spoj koji se zove kapsaicin. Kada se paprike zagrijavaju, posebno one ultraljute, kapsaicin isparava u zatvorenoj mikrovalnoj pećnici...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....