StoryEditorOCM
ZdravljeNema što ne liječi!

Ova biljka koristi se podjednako u kulinarstvu i liječenju: sprječava moždani udar, pomaže bolesnoj jetri

Piše Dom i dizajn
12. listopada 2024. - 07:18

Kadulju, koja potječe s Mediterana, koristili su još stari Grci i Rimljani, a našim krajevima proširila se tijekom srednjeg vijeka. Njezinoj primjeni u narodnoj medicini zasigurno su pridonijeli jak miris i, moglo bi se reći, agresivan okus. Koristi se podjednako u kulinarstvu i liječenju, piše Dom i dizajn. Od davnina se pije njezin čaj radi očuvanja zdravlja i olakšavanja različitih tegoba vezanih uz jetru, probavu, visoku koncentraciju šećera u krvi itd.

Mogu se koristiti svježi i suhi listovi

Znanstvene studije pokazale su poželjan učinak ekstrakta kadulje na reguliranje masnoća, ukupnog i LDL kolesterola u krvi te se, budući da nisu uočene nepoželjne pojave, zaključilo kako ova biljka može biti od izuzetne koristi u očuvanju zdravlja srca i...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 19:43