Svake godine dijabetes nastavlja napredovati i pogađa sve veći broj ljudi. Prema studiji istraživača s Instituta za tehnologiju u Illinoisu, mango, koji se smatra preslatkim, mogao bi igrati korisnu ulogu u kontroli i regulaciji razine šećera u krvi. Da bi došli do ovih rezultata, stručnjaci su formirali dvije skupine ljudi u dobi od 20 do 60 godina. S jedne strane, polovica sudionika konzumirala je dvije šalice manga dnevno, a s druge strane ostatak je jeo talijanski sladoled koji je sadržavao isti broj kalorija. Proizvode su unosili uz uobičajenu prehranu.
Nakon ovog eksperimenta, stručnjaci su otkrili da su ljudi koji su konzumirali mango smanjili su inzulinsku rezistenciju, dok kod onih koji su jeli sladoled nije primijećena promjena. Govoreći za Fox News, registrirana dijetetičarka Erin Palinski-Wade objasnila je da mango može "biti izvrstan dodatak prehrani za dijabetičare". Dodala je, međutim, da, iako je bogat hranjivim tvarima i vlaknima, mango je "još uvijek ugljikohidrat". Ovo voće nije jedino koje nudi ovu vrstu koristi, jer bademi, avokado i bobičasto voće također imaju zdravstvene prednosti.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....