Prema novoj studiji, konzumiranje male mrkve tri puta tjedno značajno povećava karotenoide u koži.
Karotenoidi su fitonutrijenti (kemikalije koje se prirodno nalaze u biljkama) odgovorni za crvenu, narančastu i žutu boju mnogih voća i povrća kao što su grejp, mrkva, paprika, rajčica i bundeva. Prethodna istraživanja povezala su više razine karotenoida s nižim rizikom od kroničnih bolesti poput bolesti srca i nekih vrsta raka.
Ljudi s višim razinama karotenoida također imaju poboljšano zdravlje kože i jaču imunološku funkciju.
Ovo su prednosti mrkve:
Dobar izvor vitamina A
Karotenoidi su privukli pozornost nutricionista jer ih tijelo može razgraditi u dvije molekule koje se zatim mogu pretvoriti u vitamin A. Vitamin A je važan za podržavanje funkcije imunološkog sustava, a...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....