Jedan je Zadranin na društvenim mrežama podijelio fantastično iskustvo iz drugoga grada na jugu Dalmacije, u percepciji javnosti svima "preskupog Dubrovnika".
Kad ono, među gosparima ima zaista pravih gospara, ljudi i s razumom i sa srcem, koji su itekako svjesni standarda domaćih građana i kako se, itekako, teško zaradi svaki euro. A onda, u odnosu na cijene koje divljaju u svemu, u trgovinama prehranom, na tržnicama, na tržištu nekretnina, radova u građevini... ma u što god pokažete prstom, kako se krvavo teško uspijeva s prosječnim prihodima skrpati kraj s krajem.
Domaći ljudi većinom ne jedu vani, ne mogu to sebi priuštiti. Skupe su im i dostave polufast food hrane preko Glova, Wolta, i sličnoga, a kamoli konkretno jelo na terasi kakvog restorana.
Svjesnost realnog života i poštovanje prema sugađanima, kad se dogodi, zaista zaslužuje poštovanje.
A upravo takvom primjeru posvjedočio je Zadranin koji je boravio u Dubrovniku. Pa čovjek kaže:
"Evo, vratija se jučer iz preskupoga Dubrovnika. Evo par primjera dobre prakse od naših Dubrovčana, koju bi mogli uvesti i naši ugostitelji u Zadru.
Račun je iz jedne od najboljih pizzerija u Dubrovniku i HR općenito. Na računu je popust od 30 posto za domaće ljude, jer kako reče čovik, od domaćih ljudi se živi i zimi, kada nema turista.
Kuglu sladoleda na Stradunu sam platio 1,5 euro, inače je 2, 5 eura. Platu od 24 sushi rolice u Shizuku restoranu na Lapadu sam platio 20 eura.
Koliko bi sve to koštalo u Zadru, procijenite sami. Po meni je zadar neopravdano najskuplji grad u HR" - zaključio je Zadranin, s kojim se mnogi Splićani ne bi složili.
Trebao bi vidjeti splitske cijene... Zacijelo i zna za njih. Za dobrim konjem se, eto, prašina diže, a Splićanima je bahatost davno zaprašila svaki užitak života u voljenom gradu.
Evo i računa iz dobre dubrovačke pizzerije. S dobrim gazdom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....