StoryEditorOCM
ŽivotObitelj Linčir

Otvorili riblji restoran u Visu. Nema ribe iz uzgoja, ni oborite, ni škampa, jastoga, kozica. Čega onda ima, pitate se?

Piše Lenka Gospodnetić
7. rujna 2025. - 12:17
Obitelj Linčir uzela je staru višku ribarnicu u kocesiju od 25 godina i otvorila riblji restoran ”Peškarija  1911.” s nesvakidašnjom ponudom...Duje Klarić/Cropix

Novootvoreni restoran? Još jedan od onih mnogih ljetnih, za nahraniti nezahtjevne turiste? Tračak predrasude nestao je kad smo zagrebli ispod površine (slikovito rečeno) i uvidjeli da je riječ o poštovanja vrijednom pothvatu marljive obitelji Linčir s otoka Visa, iz grada Visa.

Obitelji koja je cijeli život "do grla" u ribi, koja je školski primjer dosljednosti i cjelovitog ciklusa "od polja do stola", u ovom slučaju "od mora do stola". Otac Toni vlasnik je posljednje ribarske plivarice otoka, majka Jelica prodaje ribu na lokalnoj peškariji.

Njihova četiri sina također su dio obiteljskog posla: jedan mladić pomaže ocu, drugi je student na Pomorskom fakultetu u Splitu, najmlađi Linčir je još dijete, a u ovoj priči je, pak, glavni protagonist 26-godišnji Ivo, također "za...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. listopad 2025 22:57