StoryEditorOCM
ŽivotBORBA ZA OPSTANAK

Šest splitskih ugostitelja sasvim otvoreno o sezoni, je li podbacila, cijenama. Moglo bi vas iznenaditi što su rekli...

Piše Lenka Gospodnetić
11. kolovoza 2025. - 21:40
Poznati splitski ugostitelji: Vedran Cvitković, Ivona Lučić Cokarić, Ante Bakotić, Denis Pavlović, Joško Pavlov i Ivan PoljakHANZA MEDIA

Sezona žege nije nužno i stađun od žetve; sondirali smo što na tu temu kažu splitski ugostitelji, vlasnici restorana i food-barova. Još uvijek se, priznajemo, nakon boravka u Albaniji (i Makedoniji) navikavamo na cijene jela u Dalmaciji. Bolno je, razumjet ćete, vidjeti cifru od 28 eura za porciju pečene orade s prilozima u Trogiru nakon što je istovjetno jelo koštalo devet eura u Ksamilu, Sarandeu i Skadru. Nije lako burger s pomfritom platiti 20 eura u Splitu kad divna pljeskavica s pečenim povrćem, grčkom salatom i vrhunskim vinom stoji dvostruko manje u čarobnom Ohridu. Je li u tome "kvaka", gubimo li goste zbog cijena koje – za početak – ne prate hrvatski standard?

ŠEST POZNATIH SPLITSKIH UGOSTITELJA SASVIM OTVORENO O SEZONI, ZARADI, CIJENAMA... PRETPLATITE SE I PROČITAJTE NASTAVAK TEKSTA... 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 11:09