Mnoge osobe se često susreću sa stvaranjem i nakupljanjem leda u zamrzivačima. Led se stvara kada se vrata otvore i vlažni zrak uđe u zamrzivač, a ispravnom instalacijom i upotrebom zamrzivača štedi se energija i štiti okolina.
Led u frižiderima i zamrzivačima najčešće se stvara zbog prevelike vlage i nepravilnog skladištenja namirnica. Kako bi se spriječio taj problem, ključno je pravilno pakirati hranu i održavati optimalne uvjete u uređaju, piše Klix.ba.
Svi proizvodi, posebno oni u vrećicama, moraju biti čvrsto zatvoreni kako bi se smanjila količina vlage koja pridonosi stvaranju leda. Iako moderni frižideri i zamrzivači često imaju tehnologiju automatskog odmrzavanja, stariji modeli i dalje zahtijevaju redovno odmrzavanje kako bi se spriječilo nakupljanje leda.
Prvi korak u rješavanju ovog problema je detaljno čišćenje i odmrzavanje uređaja. Nakon uklanjanja leda, bitno je detaljno osušiti sve unutarnje površine. Za sprečavanje stvaranja novog leda savjetuje se nanošenje tankog sloja ulja na unutrašnjost frižidera I zamrzivača, što stvara zaštitni sloj i otežava nakupljanje leda. Tako unutrašnjost ostaje suha, a smanjuje se potreba za čestim odleđivanjem.
Ako se led nastavi stvarati, potrebno je provjeriti vrata i stanje gume na njima.
Bitno je izbjegavati često otvaranje zamrzivača kako bi se spriječio ulazak toplog zraka koji uzrokuje kondenzaciju i stvaranje leda. Osim toga, bitno je paziti da zamrzivač ne bude prenatrpan, jer se time onemogućava kruženje zraka, što također može dovesti do stvaranja leda.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....