StoryEditorOCM
ŽivotPROTUUPALNA I ABRAZIVNA

Taman kuhate prvu jutarnju tursku kavu? Ne bacajte talog, oduševit će vas koliko je koristan! Riješit će vas najmržih kuhinjskih mirisa, a i uljepšati, evo kako

Piše Mozaik SD
16. veljače 2022. - 07:30

Mikrobna, protuupalna i antioksidativna svojstva kave, u kombinaciji s prirodnom upijanjem mirisa i grubom teksturom, čine je jednom od najkorisnijih stvari koje svakodnevno bacate u smeće.

Naravno, ukoliko ste jedna od onih osoba koje ne mogu zamisliti jutro bez opojnog mirisa i toplih gutljaja "turske kave".

Zato, ako ste je upravo skuhali, talog ne bacajte ni slučajno, možete ga višestruko iskoristiti u razne jako korisne svrhe.

na primjer, možete njime napuniti malu staklenku i ostaviti je, otklopljenu, na stražnji dio police u hladnjaku, kako bi upila mirise.

Jednako tako možete je držati na kuhinjskom pultu, kako biste talogom kave mogli istrljati ruke nakon sjeckanja češnjaka ili luka i riješiti se neželjenog mirisa na prstima.

Talog od kave prirodno je abrazivan i mo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. listopad 2025 02:12