StoryEditorOCM
ŽivotPince iz Škripa

Vlasnica Muzeja uja radi bračke sirnice bez kapi ulja, ali sa zanimljivim dodacima. Njoj je najdraži finalni ‘premaz‘...

Piše Lenka Gospodnetić
3. travnja 2025. - 19:09
Vlasnica Muzeja uja Katja Cukrov uoči Uskrsa radi tradicionalne domaće sirnice, to jest bračke pince - ali samo za familijuNikola Vilić/Cropix

Tko još nije čuo za Muzej uja u Škripu? Otprije desetak godina već "institucija" u malom otočnom mjestu, rekosmo, Škripu koji nije tik do mora. No, pun je duše, a muzej niknuo iz stare uljare familije Krstulović – posredno, zahvaljujući obitelji prezimenom Cukrov, svakako je jedan od magneta za dolazak u – kako to turoperatori vole stručno reći – destinaciju.

No, muzej nije otvoren zimi, ali mi smo već u rano proljeće imali sreće: samo za nas otvorila ga je Katja Cukrov, vlasnica i supruga potomka starih uljara, Krune Cukrova. I to čak ne radi ulja; razlog više vuče na cukar!

Katja je žena u taman-godinama, iskusna je poduzetnica, završena kuharica i trostruka majka. Ona i njezin Kruno (očevo porijeklo je s otoka Prvića, ali majka je fetiva Škripljanka) udahnuli su ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. listopad 2025 13:19