Nakon što se riba ulovi, idealno ju je odmah očistiti.
Naravno, malo tko čisti ribu neposredno nakon ulova već se to radi uglavnom po završetku ribolova ili kad se dođe kući.
No kako se čisti riba, tema je oko koje se ribari glože valjda otkako ribolov i postoji.
I premda određene vrste zahtijevaju posebne pristupe prilikom čišćenja koji se bitno razlikuju od standardnih način čišćenja većina debata se vodi oko toga koliko ribu prilikom čišćenja sa trbušne strane treba otvoriti.
I dok jedan dio ribolovaca zagovara čišćenje u kojem se riba u jednom potezu raspori od analnog otvora pa do škrga, dobar dio ribolovaca ribu ne otvara do kraja.
Takvim, tek djelomičnim otvaranjem ribe, omogućuje se lakše rukovanje prilikom pripremanja ribe, posebno na gradelama.
Naravno prvi korak je odstranjivanje krljušti s riblje kože nakon čega prateći slike iz galerije možete vidjeti kako se riba čisti, a bez da se u potpunosti raspori.
Ova je tehnika primjenjiva kod većine riba koje su na meti udičarima, od arbuna koji je na fotografijama, pa do skuša, lokardi i šaruna koje naravno, prije čišćenja valja i otkrviti.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....