Baš kao i naš ljudski, tako i riblji svijet ima svoje gladnjake, probirljivce, vegetarijance i one neodlučne.
No, bez obzira kako se hranile, i kakvo zadovoljstvo pri tome osjećale, baš sve ribe jedu.
I ta činjenica, nama sportskim ribolovcima, znatno olakšava stvar.
Dakle, osnovna podjela ribljeg jelovnika je na mesni i biljni.
Mesni se, nadalje, može podijeliti na živi i neživi pri čemu živi može imati riblji, račiji, glavonožni ili okus po školjkama, dok je u mrtvom, varaličarskom dijelu menija, to ipak uglavnom sporedna stavka.
Biljni je meni jednostavniji, vjerojatno zbog ograničene moguće količine bjelančevina.
A kad se sagleda što sve živi pod površinom, ispada da nije nimalo lako donijeti odluku o izboru ješke kojom ćemo naješkati udicu.
Većina riba voli meso...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....