U morskim se ribogojilištima uzgajaju brojne vrste, neke trajno, a neke samo eksperimentalno.
Što se dogodi kada neka od tih riba dospije u slobodno more?
Ako cipal, brancin ili podlanica, pod uvjetom da su zdravi, na neki način kliznu iz kaveza – nikom ništa.
Ali što bude ako su u pitanju bolesne ribe ili vrste poput morske pastrve, lososa i bakalara?
Broj ljudi koji živi na ovoj našoj planeti koji oduvijek i neprestano raste prisilio je industrijalce na umjetni uzgoj hrane.
Kontinuirani staklenički i plastenički uzgoj se prakticira već desetljećima, a put kojim su prošle vrste koje danas konzumiramo u svakodnevnoj prehrani popločan je krupnim greškama.
Pesticidi i herbicidi koji su svojedobno bili neophodan sastojak cjelokupne prehrambene industrije ugrozili su i oštetili zd...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....