StoryEditorOCM
Zanimljivostigulozi vodič

Marenda nigdje nije na cijeni kao u Šibeniku! Vodimo vas na najbolja mjesta, ovdje i Kerum jede s ekipom

Piše Zdravko Pilić
27. listopada 2025. - 12:24

Kada sam ovih dana pročitao intervju s jednim od najslavnijih britanskih chefova, Marcom Pierre Whiteom, guštao sam ko rijetko kada jer sam već negdje po sredini štiva shvatio – ‘Ma koji Englez. Pa, ovi je naš, Ižbenika!‘ Jer, sve ono što se o spizi može čuti po šibenskim ‘skalama i butama‘, kako je svoj voljeni Krešimirov grad genijalno konfigurirao pokojni Milivoj Miće Zenić – ponovio je naš, ajmo ga tako za ovu priliku nazvati, Bili, kako čovika koji se preziva ‘Vajti‘ nazvali Užbeniku – ‘Dobiješ jedan zalogaj na pijatu, pa te pitaju jesi li uživao! A u čemu?‘ - I tu smo već kod prvog postulata šibenske marendaške filozofije.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE

27. listopad 2025 12:27