StoryEditorOCM
Županijatrodnevno uživanje

Za ljubitelje vrhunske spize: znamo gdje se ovog tjedna dobro jede u županiji, dolaze i renomirani chefovi

Piše Šibenski.hr
22. travnja 2025. - 12:56

Još su samo dva dana do trećeg izdanja gastro avanture „Baš Dobra Spiza!“ koja će biti održana od 24. do 26. travnja u Drnišu, Bilicama i Skradinu, s početkom u 18 sati. Na gastro festivalu ukusna jela će pripremati poznati chefovi Josip Vrsaljko i Tomislav Karamarko, a za dobru zabavu će se pobrinuti brojni glazbenici.

Manifestacije će se svakoga dana odvijati na različitoj lokaciji: u četvrtak, 24. travnja u Drnišu, u petak, 25. travnja u Bilicama te u subotu, 26. travnja u Skradinu, pružajući posjetiteljima priliku da istraže čari okusa ovih dalmatinskih podneblja.

Renomirani chefovi Josip Vrsaljko i Tomislav Karamarko pripremat će šest jela specifičnih za ovo podneblje, koristeći lokalne namirnice i spajajući tradiciju s modernim kulinarskim tehnikama, a kako će to sve skupa izgledati te kakvog će biti okusa – najbolje da se uvjerite sami na jednoj (ili više) od ovih lokacija!

Svako vrhunsko jelo „traži“ i vrhunsku kapljicu pa ćete tako imati priliku guštati i u lokalnim vinima te drugim pićima koja će se prodavati na sve tri lokacije.

image

Baš dobra spiza

/Slobodna Dalmacija

Uz to, posjetitelji će moći uživati i u bogatom zabavnom programu koji uključuje nastupe Gradskog puhačkog orkestra Drniš i Gradske glazbe Skradin na sve tri lokacije, zatim nastupe Klape Drniš u Drnišu i Bilicama te Klape Skradinke u Skradinu, a za dobru atmosferu tijekom trodnevnog festivala pobrinut će se i DJ MengRen. Ovaj spoj tradicionalne i moderne glazbe stvorit će savršenu kulisu za uživanje u gastronomskim delicijama.

"Baš Dobra Spiza" promovira eno-gastro turizam u zaleđu Šibensko-kninske županije, a rezultat je suradnje turističkih zajednica Bilice, Skradin i Drniš te ima za cilj produženje turističke sezone i stvaranje inovativnog eno-gastro iskustva za domaće stanovništvo i  posjetitelje.

- Pripremite se za tri dana nezaboravnih okusa, mirisa i doživljaja u zaleđu Šibensko-kninske županije, i to 24. travnja na Poljani u Drnišu, 25. travnja na plaži nasuprot igrališta u Stubljlu u Bilicama te 26. travnja na Trgu Male Gospe u Skradinu, s početkom u 18 sati - poručuju organizatori.

image

Baš dobra spiza

/Slobodna Dalmacija
image

Baš dobra spiza

/Slobodna Dalmacija
image

Baš dobra spiza

/Slobodna Dalmacija
image

Baš dobra spiza

/Slobodna Dalmacija
image

Baš dobra spiza

/Slobodna Dalmacija
image

Baš dobra spiza

/Slobodna Dalmacija
image

Baš dobra spiza

/Slobodna Dalmacija
image

Baš dobra spiza

/Slobodna Dalmacija
image

Baš dobra spiza

/Slobodna Dalmacija
image

Baš dobra spiza

/Slobodna Dalmacija
image

Baš dobra spiza

/Slobodna Dalmacija
image

Baš dobra spiza

/Slobodna Dalmacija
image

Baš dobra spiza

/Slobodna Dalmacija
image

Baš dobra spiza

/Slobodna Dalmacija
image

Baš dobra spiza

/Slobodna Dalmacija

 

26. listopad 2025 20:51