U organizaciji Turističke zajednice grada Solina i Udruge "Solinjani", u suradnji s OPG-om "Marušić", u subotu 12. travnja od 11 do 13 sati u Gašpinoj mlinici u Solinu održat će se gastronomska manifestacija "Ususret Uskrsu".
- Ovo događanje ima za cilj prezentaciju tradicionalne uskrsne gastronomske ponude, ali i razvoj turističkog proizvoda u predsezoni.
Naši posjetitelji će moći degustirati tradicionalne uskrsne slastice koje će pripremiti Udruga "Solinjani", koja se bavi očuvanjem naše baštine, a na trpezi će se tako naći sirnice, jaja, kuhana šunka, fritule…
Pripremili smo i zanimljivu radionicu uskrsnih ukrasa za djecu, koju će voditi Lucija Gelo - najavljuje nam direktorica Turističke zajednice grada Solina Jelena Stupalo.
Udruga "Solinjani" će tako prikazati kako se rade sirnice, kako su se jaja bojala nekad, i kako su još uvijek zadržali tu tradiciju da za njihovo bojanje koriste kapulu ili selen. Budući da se sve održava na Cvitnicu, prikazat će i običaj kako se na taj dan umivalo u cviću.
Također, svi zainteresirani će moći kupiti i prigodne ukrase koje su izradili članovi Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju "Moje dijete" Solin, kao i uživati u glazbeno-scenskom dijelu programa u kojem će nastupiti Plesna udruga "Solinski bubamarci", a zapjevat će Roko Sedlar.
Ulaz je slobodan, poručuju organizatori.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....