StoryEditorOCM
ObalaBOKSAČ I CHEF

Enrico Krluk priča o tajnama sushija naučenima u Japanu, i otkriva što priprema za splitsku promociju Rakitićevih vina

Piše Zdravko Pilić
16. veljače 2025. - 10:01
Enrico Krluk: Tata Christo držao je najprije kafić, pa koktel-bar, noćni klub, pa na koncu restoranNikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Kad od nekoga tko je profesionalni boksač u poluteškoj kategoriji, koji u četiri borbe ima četiri pobjede nokautom, čujete da je otišao na dva mjeseca u Japan na usavršavanje, nekako očekujete da je otišao u nekakav "dojo" u kojem će ga "sensei" poučavati skrivenim tajnama neke od brojnih japanskih i(li) istočnjačkih tehnika "martial arts".

No već samo nekoliko minuta provedenih s Enricom Krlukom bit će dovoljno da počnete shvaćati da boks zaista može biti i "plemenita vještina", te zašto upravo Japanci smatraju da su borilačke vještine put prema samospoznaji i izgradnji vlastite osobe. Gotovo je nevjerojatna zrelost kojom zrači ovaj vodički 24-godišnjak koji je ne samo vrhunski borac, nego je i vrhunski ugostitelj, kuhar, odnosno chef u obiteljskom restoranu, koji je otiš...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. listopad 2025 02:02