StoryEditorOCM
OtociSMANJENJE TROŠKOVA?

Dalmatinski ugostitelji šokiraju najavom velikog zaokreta u cijenama i obrazlažu: ‘Kuhari nam već traže 3000 € plaće‘

Piše Mirko Crnčević
2. veljače 2024. - 19:52

Na otoku Hvaru je što se turizma i ugostiteljstva tiče mrtva sezona, rijetki su restorani i pizzerije koji rade, kafića nešto više.

Njihovi vlasnici su na zimovanjima po europskim skijalištima, neki za odmor birajuu Španjolsku ili Tajland, a u novije vrijeme sve češće otkrivaju Vijetnam kao destinaciju za izvansezonski "bijeg". Nije to više kao prije, kada je vrlo malo ljudi zimi napuštalo škoj, radilo se i izvan turističke sezone.

Mnogi su tada pripremali smještajne kapacitete za novo ljeto, obrađivali svoje vinograde i maslinike, neki čak i ribarili. Na cijelom otoku, osim "Parka" u Hvaru, nije radio niti jedan hotel tijekom proteklih božićno-novogodišnjih blagdana.

Ranije su se kroz zimu ljudi zabavljali na raznim plesovima, na škoju nije bilo većeg mjesta u kojem se...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. listopad 2025 08:13