Koliko je Natalio Bezmalinović, pekar iz Selaca, središnjeg mjesta na istočnoj strani otoka Brača, zaljubljen u pekarstvo, svjedoči i njegov najnoviji izum.
U prigodi božićnih blagdana, iz njegove moderne peći na drva izlazi božićni kruh koji je nazvao "Natale". Recept je njegova slatka tajna, ali posebnu draž daju mu suhe smokve i suho grožđe.
Komad kruha "Natale" teži 400 grama, košta osam eura i slatkastog je okusa. Za sada ga peče svaki drugi dan, i to po 120 kruhova i svi bez problema nađu put do kupca.
Prije nekoliko dana, kazao nam je pekar Natalio, odnio je u Supetar jednu pošiljku svoga božićnog kruha. Šest komada naručila je jedna gospođa, koja mu je kazala kako će jedan komad ostaviti za sebe, dok će pet kruhova završiti prijateljima u Austriji. Sa svojim kruhom "Natale" sudjeluje i u humanitarnim akcijama na Braču.
Brački pekar iz Selaca toliko je zaljubljen u svoje pekarske proizvode da je svojedobno zbog njih napustio fakultetske klupe i završio pekarski zanat.
– Neprestano učim i smišljam nove recepture – poručio je pekar Natalio.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....