StoryEditorOCM
Otocinjam njam

Smokve u kruhu?! Iz tvornice pekarskog kreativca stigla nova delicija! Svi na otoku govore o njemu, ide do Austrije...

Piše Ivica Radić
18. prosinca 2025. - 17:46

Koliko je Natalio Bezmalinović, pekar iz Selaca, središnjeg mjesta na istočnoj strani otoka Brača, zaljubljen u pekarstvo, svjedoči i njegov najnoviji izum.

U prigodi božićnih blagdana, iz njegove moderne peći na drva izlazi božićni kruh koji je nazvao "Natale". Recept je njegova slatka tajna, ali posebnu draž daju mu suhe smokve i suho grožđe.

image

Natalio, supruga i njegova tri sina - cijela pekarska momčad

Ivica Radić

Komad kruha "Natale" teži 400 grama, košta osam eura i slatkastog je okusa. Za sada ga peče svaki drugi dan, i to po 120 kruhova i svi bez problema nađu put do kupca.

Prije nekoliko dana, kazao nam je pekar Natalio, odnio je u Supetar jednu pošiljku svoga božićnog kruha. Šest komada naručila je jedna gospođa, koja mu je kazala kako će jedan komad ostaviti za sebe, dok će pet kruhova završiti prijateljima u Austriji. Sa svojim kruhom "Natale" sudjeluje i u humanitarnim akcijama na Braču.

image
Ivica Radić

Brački pekar iz Selaca toliko je zaljubljen u svoje pekarske proizvode da je svojedobno zbog njih napustio fakultetske klupe i završio pekarski zanat.

– Neprestano učim i smišljam nove recepture – poručio je pekar Natalio.

image
Ivica Radić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. prosinac 2025 17:47