Dok splitski osnovnoškolci za "marendu" dobivaju lisnata peciva i kroasane, njihovi vršnjaci na sjeveru zemlje sjede pred tanjurima variva, svježim voćem i namazima od povrća.
Razlika nije samo u meniju, nego i u pristupu – dok jedni uče da je burek "normalan obrok", drugi svakodnevno razvijaju naviku da se zdrava hrana podrazumijeva.
Na istom teritoriju, s istim proračunskim sredstvima, nastale su dvije Hrvatske – jedna koja djecu uči zdravlju i jedna koja ih prepušta pekarskoj logici.
Jedna od situacija koja najbolje otkriva apsurd domaćeg školskog sustava odvija se – za stolom. U Osnovnoj školi "Pojišan"...
– Djeci se za marendu svaki dan serviraju isključivo pekarski proizvodi s nula nutritivne vrijednosti. Nema alternative, nema izbora. Ako kažeš "ne", tvoje dijete i...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....