StoryEditorOCM
Splitstotine porcija

FOTO Kakvo iznenađenje na Pazaru! Iz vedra neba počeli dijeliti spizu, evo tko stoji iza svega: ‘Bravo, najbolji ljudi!‘

Piše Lara Baković
19. prosinca 2025. - 13:04

Kako drugačije Dalmatincu reć‘ da ga voliš, nego da mu spremiš nešto dobro za pojest? 

Zna to dobro ekipa iz Pigerie Gudin koja je danas na Pazaru dijelila tople obroke dobrim licima s pazarskih banaka od kojih kupujemo naše domaće proizvode. 

Ovo je već druga godina ove hvale vrijedne inicijative, a nastala je u suradnji s Parkovima i nasadama te susjednim objektima. Podijeljeno je 300 porcija toplih obroka, a počastili su se i sretnici koji su bili samo u prolazu.  

- Inicijativa je krenila u suradnji s djelatnicima Parkova i nasada. Sudjelovale su i naše mesnice u donacijama mesa i stvari za pripremima rendu. Ovo je već drugi put da dijelimo po 300 porcija. Ujutro za ljude koji rade na tržnici pa onda šta ostane podili se i ljudima u prolazu - kaže Mladen Livaja, vlasnik Pigerie Gudin.

image

Parkovi i nasadi dijelili su porcije ćevapčića i sarmi prodavačima na splitskoj tržnici

Jakov Prkić/Cropix

Oni brinu za svoje ljude i njihova je želja pokazati malo ljubavi u ovo blagdansko vrijeme. Lucijan Martinis iz Gudina istaknuo je da su lica Pazara postala dio njihove svakodnevice. 

- Danas dobrotvorno dijelimo tople obroke, sarme i ćevape, kako bi pokazali malo ljubavi u vrime blagdana. Brinemo se za naše starije ljude, radnike s Pazara koji su postali dio naše svakodnevice. - objašnjava nam Lucijan Martinis.

image

Parkovi i nasadi dijelili su porcije ćevapčića i sarmi prodavačima na splitskoj tržnici

Jakov Prkić/Cropix

Upravo je na bicikli doletjela gospođa Katarina Sršen, prodavačica koja je došla je po tople obroke za sebe i svoje kolege s vrha tržnice. 

- Oni su sjajni, najbolji su ljudi. Ja nosim i za svoje kolege, nas je 4, ja sam prezadovoljna, bravo i ovo je predivno. Ali mi smo to i zaslužili, svi ovdje vridno radimo svaki dan - govori Katarina Sršen.

image

Parkovi i nasadi dijelili su porcije ćevapčića i sarmi prodavačima na splitskoj tržnici

Jakov Prkić/Cropix

Iz "Parkova i nasada" kažu da je ovo simbioza između njih i radnika s tržnice, a ovim načinom im i oni kažu hvala na suradnji. Njihov je cilj poboljšati radne uvjete na tržnici i uljepšati samu atmosferu:

- Ovo je jedna simbioza između nas i naših zakupaca, ovim putem dajemo mali znak pažnje. Danas je tu hrane bilo za sve čak i slučajne prolaznike. Naš je cilj podići standard našim zakupcima kako bi njima bilo ugodnije raditi, kako bi imali bolje uvjete.

image

 Direktor Parkova i nasada Siniša Gašparević dijeli obroke.

Jakov Prkić/Cropix
image

 Direktor Parkova i nasada Siniša Gašparević dijeli obroke.

Jakov Prkić/Cropix
image

Mladen Livaja i Lucijan Martinis spremali su sarme

Jakov Prkić/Cropix
image

Parkovi i nasadi dijelili su porcije ćevapčića i sarmi prodavačima na splitskoj tržnici

Jakov Prkić/Cropix
image

 Direktor Parkova i nasada Siniša Gašparević dijeli obroke.

Jakov Prkić/Cropix
image

 Direktor Parkova i nasada Siniša Gašparević dijeli obroke

Jakov Prkić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. prosinac 2025 13:05