 
U sklopu projekta "Food KBC Split" u bolničkoj kuhinji gostovala je Marija Vučković, široj javnosti poznata kao Mara Uštipak.
Za osoblje splitske bolnice i pacijente kojima nije propisana dijeta na osnovi brašna, ispekla je oko 1500 najpoznatijih sinjskih uštipaka.
Zadovoljni su bili svi koji su ih kušali, kao i sama gđa Vučković, koja je u bolnici provela čitavi dan.
"Sretna sam što sam dio ovog lijepog i hvalevrijednog projekta. Drago mi je čuti pozitive reakcije, i s Firula i sa Križina. Nadam se da sam uljepšala dan vrijednim djelatnicima KBC-a Split, kao i pacijentima kojima želim brz i uspješan oporavak".
Podsjetimo, u Kliničkom bolničkom centru Split u tijeku je novi volonterski projekt "Food KBC Split", iza kojeg stoji poznata dijetetičarka Olja Martinić te vrhunski hrvatski chef Hrvoje Zirojević. Njima su se priključili i druga poznata imena splitske gastronomske scene: Ivan Pažanin, Nikola Krcatović i Antonio Topčić. Svake srijede u korizmi, u suradnji s kuharima i nutricionistima koji svakodnevno rade u kuhinji splitske bolnice, spremaju ručak za pacijente i osoblje.
 
 
     
     
     
     
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....