StoryEditorOCM
Splitnabrojila probleme

Splitska ugostiteljica otkrila glavni razlog novog vala poskupljenja u restoranima i kafićima: ‘Moramo birati...‘

Piše HINA
30. travnja 2024. - 15:58

 Ugostitelji puno očekuju od proljetne i ljetne sezone zbog najava dobre turističke potražnje i ulaganja u kvalitetu, ali ih muče stari problemi, od nedostatka radnika i poreznih opterećenja do nerealno reguliranog radnog vremena, ističe predsjednica Udruženja ugostiteljskih djelatnosti HGK Jelena Tabak, ujedno i vlasnica ugostiteljskog objekta u Splitu.
- Za ugostitelje bi 2024. mogla biti prva poslovno normalna i dobra godina od pandemije i svih ograničenja koje su u njoj preživjeli. Iako se ne može još govoriti o potpunom oporavku, jer mnogi su se zadužili i neće biti lako zaraditi za sve troškove, ugostitelji se ipak nadaju boljoj sezoni od lanjske. Dosta se ulaže u objekte i ponudu i vjerujemo da će to pratiti i potražnja - kaže Tabak.

Tradicionalno, restor...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. listopad 2025 12:14