StoryEditorOCM
Splitprešli sve granice

Splitski chef Marin Martinković: Neki restorani su čista prevara! A kad se gost jednom opeče... Onda kuha u apartmanu

Piše Tanja Šimundić Bendić
25. srpnja 2025. - 06:57

Došli smo do ruba, mudro formirajte cijene usluga, potrebno je ostati konkurentan u odnosu na druge mediteranske destinacije – poručio je na HTV-ovom Dnevniku Kristjan Staničić, direktor HTZ-a ugostiteljima, ali i cijelom turističkom sektoru.

- Kaže, smanjite cijene, a ne shvaća kako to nama znači poslovanje u minusu. Ali ne nudi način da nam preskupa država pomogne kroz smanjenje poreza, dažbina, nameta, PDV-a, taksi, pristojbi, računa. Sve to treba namirit i nahranit, sve to ulazi u našu cijenu – odgovaraju mu splitski ugostitelji koje je Staničićev apel pogodio ravno u žicu.

Izjava direktora HZT-a im je, kažu, došla kao sol na ranu u srcu sezone, u kojoj brojni splitski ugostitelji broje od 20 do 30 posto niže poslovanje. Treba li se tome čuditi kada hamburgeru cij...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. listopad 2025 20:20