Imamo ga, prvog splitskog, dalmatinskog, vjerojatno i hrvatskog Kralja chevapa za 2025. godinu! Onoliko koliko ih je on pojeo u u četiri slijeda, za manje od sat vremena, toliko nekome neće ni za tri miseca pasti na želudac. Da vas ne držimo u nedoumici, na prvom podmarjanskom natjecanju u jedenju ćevapa splitski student i sportaš Ivan Vrdoljak je maznuo ravno 90 komada. To mislimo na onaj natjecateljski dio u kojem mu je konkurenciju pravilo još 20 ćevapofila, između njih i jedna djevojka. Iz kruga u krug Ivan ih je, a u početku nisu zaostajali ni konkurenti, jeo kao da su bajamice, ili bombončići. Slatko je uživao u njima, slasno ih milogledio, tamanio jednog za drugim. I tako ravno do 90-og. A kada su se svjetla natjecanja ugasila, i dva konkurenta iz zadnjeg kruga zaustavila na brojci od 80 do 90 komada, Ivan je shvatio kako bi mu dobro pasao desert. A desertirao je znate što?
-Za desert biran ćevape. Daj mi jednu desetku -reče on.
-Čoviće, on je još gladan, nije mu još dosta, di mu to stane – nasmijali su se brojni gledatelji.
-Iden do okruglog broja, a prvi okrugli je 100 komada. Mislija sam ja ić na 200, ali evo odustali su mi konkurenti, pa sam i ja stao. A da je tribalo, palo bi 200 bez problema, doša bi ja do toga. Nema kod mene gubljenja, student sam i sportaš, vidite šta mi piše na majici, Boksački klub Torcida. U ime tog kluba sam se natjecao, ne mogu izgubit nikako, mi ne gubimo. A i mogu pojist – rekao nam je Ivan, kojem je titula prvog Kralja chevapa donijela nagradu od tisuću eura. Gdje će li je potrošiti?
-A vidit ćemo, moga bi na hranu – kaže Ivan.
Poprište prvog nam ovakve vrste natjecanja odigralo se, a gdje bi drugdje, neko kod chefa Duje Pisca, u njegovom Chevap houseu u Strožancu. Popularni je restoran za vrijeme trajanja natjecanja bio otvoren samo za sudionike zbivanja i brojne gledatelje. Ili s ove, ili s druge strane, svi su zapravo uživali u brdima ćevapa koji su konobari natjecateljima nosili na punim portadama. Prvi ih je krug brojio za svakog od natjecatelja po 30, a u svakom slijedećem iznos se smanjivao na 20. Nije bilo pauze, svaki je krug trajao po 15 minuta, i čim bi Duje dao znak za kraj, konobari bi već stizali s novim zalogajima. Nakon četvrtog kruga uz pobjednika Ivana iskristalizirali su se i druogoplasirani Nino Veić, i na trećem mjestu Valentino Jurlin. Nino je pojeo nešto malo manje od 90, a Valentino između 80 i 90 ćevapa.
-Prijavio sam se prije 20 dana, i evo me, drugo mjesto, konkurencija je bila jaka, ali ja sam zadovoljan. Ekipa koja je došla do kraja ipak je skoro duplo mlađa od mene. To su jaki, snažni momci, evo ja više ne bi moga pojist ni 10, a oni bi garant još 50 ko od šale. Jeli dobro palo? Super, bit će i večera. Ali tek sutra – veli Nino, osvajač 500 eura u kešu.
Iskazao se i Jurlin, treći na prvom splitskom natjecanju, 200 eura mu je stiglo kao nagrada. Pitali smo ga, a gdje mu je to sve stalo?
-Za mene uvik govore da san rupa bez dna po pitanju spize. Jedem, i jedem, ali u nekom trenutku čim osjetim da je dosta, stajem. Ovdje je to bilo negdi iza 80 komada. Jeli bilo teško? Ma kakvi – kaže Valentino.
E pa počujte i ovo, momcima je konkurenciju pravila i jedna djevojka, ime joj je Danijela, i što da kažemo, svaka joj čast. Njen je rekord iznosio 36 komada. Ona je i dama i žestok konkurent, i to bogme s brojkom koja je čisti respekt. Nije bila sama, potporu su joj dali mama i prijateljice koje su zdušno navijale za njen plasman.
-Još sam jutros išla radit, u matere ručala juve, mesa i malo salate, i sad san još došla malo ovde pojist. Ajmo reć da mi je 36 osobni rekord. Natjecanje je bilo super, e sad oću li se opet nagodinu prijavit? Na ćevape ne, ali ako bude druga spiza, možda da. Recimo za janjetinu, to mi leži – kaže Danijela.
Chef Duej Pisac je bio sudački alfa i omega, očekivao se i dolazak zaštitnog znaka Chevap housea, istaknutog sportaša, Antonio Plazibata. Zbog neočekivanih obveza nije mogao nazočiti, kao ni podosta najavljenih natjecatelja koji su zbog enormne prometne gužve ostali u čepu pred Strožancem. A da je došao, možda bi Ivan pobjednik potegnuo i više. Znate li koliki je Plazibatov rekord?
-200 komada. Pojede ih ko žetone poslije treninga. Antonio je rekorder, još ga nitko srušio nije - kaže chef Duje. Vidjet ćemo dogodine, ovo će postati tradicija.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....