Petak je dan za Peškariju, a ovaj put smo banke obišli s jednim od najvećih ribljih stručnjaka - Željanom Radmanom, vlasnikom poznatog splitskog restorana "Pimpinella". Iz prve ruke znamo da je u "Pimpinelli" riba uvijek svježa, a kako i ne bi bila kad gospodin Žele svako jutro, već godinama, odlazi na splitsku peškariju. U njegov restoran ne ulazi riba koja nije prošla preko njegovih ruku.
Jedni kada je u pitanju svježina ribe gledaju oči, drugi škrge, a mi smo pitali gospodina Želu koji su u pravu?
- Svi su u pravu. Treba gledati škrge, ali oči su najvažnije. Kada je oko vanka i sjajno to je pokazatelj da riba ne može biti stara. Osim toga treba imati i povjerenja u prodavače kod kojih godinama kupuješ pa ti on kaže što je od danas, što je od jučer, a što više nije za u...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....