StoryEditorOCM
Splitdao nam je savjete

Splitsku peškariju obišli smo s jednim od najvećih ribljih stručnjaka: svaki dan bira najbolje komade za svoj restoran

Piše Mia Uzinić
19. siječnja 2024. - 11:02

Petak je dan za Peškariju, a ovaj put smo banke obišli s jednim od najvećih ribljih stručnjaka - Željanom Radmanom, vlasnikom poznatog splitskog restorana "Pimpinella". Iz prve ruke znamo da je u "Pimpinelli" riba uvijek svježa, a kako i ne bi bila kad gospodin Žele svako jutro, već godinama, odlazi na splitsku peškariju. U njegov restoran ne ulazi riba koja nije prošla preko njegovih ruku. 

Jedni kada je u pitanju svježina ribe gledaju oči, drugi škrge, a mi smo pitali gospodina Želu koji su u pravu?

- Svi su u pravu. Treba gledati škrge, ali oči su najvažnije. Kada je oko vanka i sjajno to je pokazatelj da riba ne može biti stara. Osim toga treba imati i povjerenja u prodavače kod kojih godinama kupuješ pa ti on kaže što je od danas, što je od jučer, a što više nije za u...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. listopad 2025 03:28