StoryEditorOCM
Splitiz prve ruke

U Kerumovoj konobi ostali gladni janjetine: Bilo je preko 500 ljudi, to je bio vrhunac blamaže; Kerum: Znam, žao mi je

Piše Frano Kiso
6. svibnja 2025. - 20:18

U jeku smo sezone svečanosti, bilo da je riječ o pričestima, krizmama ili svadbenim slavljima, a ugostitelji zadovoljno trljaju ruke jer su svi kapaciteti odavno prepunjeni. Međutim, javio nam se gost koji je ostao neugodno iznenađen uvjetima i prilikama u kojima se održavalo jedno slavlje, i to u poznatoj uzdanici Željka Keruma!

Riječ je o konobi "Pršut" na OPG-u Kerum u Kaštel Štafiliću, gdje je prošle nedjelje navodno prisustvovalo petstotinjak ljudi s nekoliko različitih proslava svetih pričesti i svi su ostali zaprepašteni gdje su došli i kakvi su zapravo uvjeti u konobi.

- Dok bi ovakva brojka zahtijevala visoku razinu organizacije, gosti su umjesto svečane atmosfere i dobrog provoda svjedočili potpunom organizacijskom kolapsu. Za posluživanje preko 500 ljudi bilo je angažirano samo dvadesetak konobara - od kojih je tek polovica imala neko profesionalno iskustvo.

image
Privatni album

Ostatak osoblja činili su nestručni pojedinci, očito bez ikakva predznanja o ugostiteljstvu, što je dovelo do kašnjenja u posluživanju i potpune konfuzije među stolovima - prepričava nam jedan od gostiju (op.a. podaci poznati redakciji).

image
Privatni album

- Vrhunac blamaže dogodio se u trenutku kada se očekivao glavni slijed, pečena janjetina. Dvojica zadužena za pripremu mesa nisu uspjela izbaciti ni približno dovoljne količine za broj gostiju, pa su mnogi ostali gladni, a neki su dvoranu napustili a da nisu uopće dobili glavno jelo. Nezadovoljstvo se moglo čuti na sve strane, a pritužbe su stizale i od samih slavljenika - tvrdi Splićanin.

No, gastronomski fijasko nije jedini problem ove priče. Naime, sugovornik nam kaže da OPG Kerum prema navodima više svjedoka ne ispunjava ni osnovne tehničke i higijenske uvjete za ovakvu vrstu djelatnosti.

image

Nedovršeni sanitari čvor

Privatni album

- Kuhinja je improvizirana, sanitarni čvorovi su nedovršeni, a cijeli prostor djeluje nedovršeno i nespremno za primanje većeg broja ljudi. Postavlja se ključno pitanje: tko je dopustio da ovakav objekt uopće posluje i organizira događanja ovakvog obujma?

Zdravstvene i sanitarne inspekcije sada su na potezu jer osim što je riječ o kršenju zakonskih propisa, ovakva razina neodgovornosti dovodi u pitanje sigurnost i zdravlje građana. U doba kada ugostiteljski objekti i OPG-ovi moraju ispunjavati niz strogo definiranih uvjeta za rad, ovakva situacija ne bi smjela proći nezapaženo niti bez posljedica - apelira, dodavši da se naposljetku čuo s obitelji koja je slavila taj dan i rečeno mu je da su organizatori priznali pogrešku i ponudili im popust.

image

Nesređeni strop

Privatni album

Zbog svega ovoga kontaktirali smo i samog Željka Keruma koji nije previše okolišao i odgovorio nam je "poštenjački" priznavši propuste.

- Javili su mi i znam da je bilo zamjerki. Žao mi je zbog toga, gost je uvijek u pravu! Ispričali smo se zbog toga i spremni smo snositi posljedice - zaključuje Kerum, koji za razliku od mnogih nije pokušavao pobjeći od odgovornosti.

image

Improvizirana kuhinja

Privatni album
image

Krumpiri na podu, kuhinjski elementi na sve strane...

Privatni album
image
Privatni album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. prosinac 2025 22:09