U jeku smo sezone svečanosti, bilo da je riječ o pričestima, krizmama ili svadbenim slavljima, a ugostitelji zadovoljno trljaju ruke jer su svi kapaciteti odavno prepunjeni. Međutim, javio nam se gost koji je ostao neugodno iznenađen uvjetima i prilikama u kojima se održavalo jedno slavlje, i to u poznatoj uzdanici Željka Keruma!
Riječ je o konobi "Pršut" na OPG-u Kerum u Kaštel Štafiliću, gdje je prošle nedjelje navodno prisustvovalo petstotinjak ljudi s nekoliko različitih proslava svetih pričesti i svi su ostali zaprepašteni gdje su došli i kakvi su zapravo uvjeti u konobi.
- Dok bi ovakva brojka zahtijevala visoku razinu organizacije, gosti su umjesto svečane atmosfere i dobrog provoda svjedočili potpunom organizacijskom kolapsu. Za posluživanje preko 500 ljudi bilo je angažirano samo dvadesetak konobara - od kojih je tek polovica imala neko profesionalno iskustvo.
Ostatak osoblja činili su nestručni pojedinci, očito bez ikakva predznanja o ugostiteljstvu, što je dovelo do kašnjenja u posluživanju i potpune konfuzije među stolovima - prepričava nam jedan od gostiju (op.a. podaci poznati redakciji).
- Vrhunac blamaže dogodio se u trenutku kada se očekivao glavni slijed, pečena janjetina. Dvojica zadužena za pripremu mesa nisu uspjela izbaciti ni približno dovoljne količine za broj gostiju, pa su mnogi ostali gladni, a neki su dvoranu napustili a da nisu uopće dobili glavno jelo. Nezadovoljstvo se moglo čuti na sve strane, a pritužbe su stizale i od samih slavljenika - tvrdi Splićanin.
No, gastronomski fijasko nije jedini problem ove priče. Naime, sugovornik nam kaže da OPG Kerum prema navodima više svjedoka ne ispunjava ni osnovne tehničke i higijenske uvjete za ovakvu vrstu djelatnosti.
- Kuhinja je improvizirana, sanitarni čvorovi su nedovršeni, a cijeli prostor djeluje nedovršeno i nespremno za primanje većeg broja ljudi. Postavlja se ključno pitanje: tko je dopustio da ovakav objekt uopće posluje i organizira događanja ovakvog obujma?
Zdravstvene i sanitarne inspekcije sada su na potezu jer osim što je riječ o kršenju zakonskih propisa, ovakva razina neodgovornosti dovodi u pitanje sigurnost i zdravlje građana. U doba kada ugostiteljski objekti i OPG-ovi moraju ispunjavati niz strogo definiranih uvjeta za rad, ovakva situacija ne bi smjela proći nezapaženo niti bez posljedica - apelira, dodavši da se naposljetku čuo s obitelji koja je slavila taj dan i rečeno mu je da su organizatori priznali pogrešku i ponudili im popust.
Zbog svega ovoga kontaktirali smo i samog Željka Keruma koji nije previše okolišao i odgovorio nam je "poštenjački" priznavši propuste.
- Javili su mi i znam da je bilo zamjerki. Žao mi je zbog toga, gost je uvijek u pravu! Ispričali smo se zbog toga i spremni smo snositi posljedice - zaključuje Kerum, koji za razliku od mnogih nije pokušavao pobjeći od odgovornosti.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....