StoryEditorOCM
SplitAntun Carić

‘U mom ginu ćuti se Hvar! Ali da nije bilo tog Engleza koji je doša‘ u naše selo i donija tu nevjerojatnu stvar...‘

Piše Tanja Šimundić Bendić
15. prosinca 2025. - 11:08
Antun Carić u svojoj destileriji proizvodi razna pića, između njih i luskuzni craft gin ‘Hvar22‘Duje Klarić/Cropix

Pisali smo mi o Antunu Cariću iz Svirča još prije šest godina, točno onda kada je njegov, kako bi se reklo na otoku ‘oriđiđi‘ gin ‘Hvar22‘ sastavljen od svih hvarskih esencija, odmah odskočio u hrvatsku orbitu. I sada da je to netko drugi, možda bi se i zaustavio na uspješnom eksperimentiranju u craft industriji koja svakodnevno pomiče granice. Rekao bi, meni je dosta, i ovo je veliki uspjeh. Ali nije svatko Antun Carić iz Svirča, takva pravila za njega ne vrijede. Nije se on samo zaustavio na bazičnoj proizvodnji craft gina, dapače, digao ga je na višu razinu. Ustalio ga u hvarskim ugostiteljskim objektima, a onda u tom iskričavom carstvu ideja itekako uspješno otišao na još barem deset okolnih strana.

Već smo mi nekoliko puta konstatirali kako u nekim područjima ispod zemlje teku čudne rijeke, čudne energije, koje ljude što žive iznad njih pretvaraju u visoko kreativna bića. Evo recimo Antunov dida je bio isto vizionar, započinjao je proizvodnje nečega što nikom živom u njegovim Svirčima ne bi na pamet palo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. prosinac 2025 11:09