StoryEditorOCM
SplitKroasani iz Buttersa

Ušli u prostor kultnog Bobisa i pokrenuli biznis, ide im samo tako! ‘Prvo smo ih dijelili besplatno po kvartu, a sad...‘

Piše Mia Uzinić
10. svibnja 2025. - 11:38
Jerko Cvitanović i Ivan Grubišić: Koristimo jako puno maslaca, isključivo maslac, bez ikakvih alternativnih masnoća. Proces izrade kroasana je jednostavan, ali dugotrajanDuje Klarić/Cropix

Prave francuske kroasane s maslacem Splićani mogu probati u šarmantnom lokalu "Butters", koji se nalazi na križanju Matice hrvatske i Osječke ulice. Vlasnici Jerko Cvitanović i Ivan Grubišić nisu profesionalni pekari, tek zaljubljenici u pripremu pekarskih proizvoda i slastica. Ivan se prisjeća kada je još kao dječak pokušao izraditi prvu pizzu.

– Stalno sam pokušavao nešto zamijesiti i ispeći, a ne treba ni spominjati da mi je prva pizza bila tvrda kao drvo. To me nije obeshrabrilo, nisam odustajao. Čak sam nastavio, ne iz inata, nego jer mi je doista bio gušt. Kada sam otvorio prvi lokal, kroasani koje sam izrađivao bili su praktički nejestivi pa sam ih u početku besplatno dijelio po kvartu.  Kasnije mi se pridružio Jere, a moram kazati da zaista izvrsno funkcioniramo – kaže...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. listopad 2025 14:53