StoryEditorOCM
ZagoraDOMAĆA SPIZA

Splićani hrle kod Mije u Zagoru na zaboravljeni specijalitet: ‘S ražnja je slastan, ali ovako pripremljen, e to je...‘

Piše Mladen Nejašmić
10. ožujka 2024. - 07:43

Iako primarno brdovito i krško područje, ona prava Zagora, omeđena Cetinom, Svilajom, Petrovim poljem i kanjonom Čikole krije nebrušene bisere čije prirodno bogastvo pruža sve potrebno za aktivan odmor.

A kakav bi to bio odmor bez dobrog zalogaja i vrhunske kapljice oslobođene sulfita, bojila i ostalih raznih aditiva! I gdje će to bolje ćutiti nego u mjestu Nevestu u općini Unešić, na Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu "Budiša", u rečenom izletištu gdje se osim u uživanju u tišini i čistom zraku osjeća i miris pečenog s ražnja.

I ne bilo kakvog nego pivca s masnog kolca, tamošnjeg tradicionalnog "mamca" za čijim mirisima i okusima dolaze gosti s područja od Splita do Šibenika i od Kaštela do Drniša. Od prije sedam godina posebnost je to unešićkog kraja, vrlo b...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. listopad 2025 00:59