HRVATSKA PLIVAČKA SENZACIJA OSVOJILA I TREĆI NASLOV SVJETSKOG PRVAKA! Srušio svjetski rekord za više od 5 sekundi!

HRVATSKA PLIVAČKA SENZACIJA OSVOJILA I TREĆI NASLOV SVJETSKOG PRVAKA!

Hrvatski plivač, 16-godišnji Franko Grgić osvojio je naslov svjetskog juniorskog prvaka na 1500 metara slobodnim stilom na SP u Budimpešti s vremenom novog svjetskog juniorskog rekorda od 14:46.09 minuta.

VELIKI USPJEH HRVATSKOG PLIVANJA U BUDIMPEŠTI Briljantni splitski tinejdžer Franko Grgić svjetski juniorski prvak na 800 slobodno!

Grgić je u Budimpešti plivao čak 10.46 sekundi brže od svog dosadašnjeg najboljeg rezultata na 1500 metara koji je ujedno bio i hrvatski nacionalni rekord, dok je svjetski juniorski rekord popravio za više od pet i pol sekundi. Koliko je bio dominantan u Budimpešti pokazuje i prednost od 13.10 sekundi ispred srebrnog Australca Thomasa Neilla, odnosno 19.08 sekundi ispred brončanog Rusa Ilje Sibirceva.

 

Ian MacNicol/Getty Images

Getty Images

  

S vremenom ostvarenim u Budimpešti Grgić bi zauzeo šesto mjesto u finalu ovogodišnjeg seniorskog SP-a koje je održano prošlog mjeseca u Gwangjuu.

Prije tri dana Grgić je osvojio naslov svjetskog juniorskog prvaka i na 800 metara slobodnim stilom i to s vremenom 7:45.92 minuta što je novi apsolutni hrvatski rekord, ali i novi europski juniorski rekord u ovoj disciplini.

            

  

Ranije ove godine je Grgić na EYOF-u u Bakuu osvojio zlata na 400m i 1500m.

Naslovnica Sport

Najčitanije