Najčešće ne razmišljamo o tome kako sve ono što stavljamo na tanjur utječe na naše tijelo. Iako ljudi znaju mnogo o kaloričnoj vrijednosti namirnica koje konzumiraju, zaboravljaju činjenicu da one često sadrže kemikalije koje su štetne za zdravlje, štoviše, neke potiču rast malignih stanica. Otkrivamo u kojih se 16 prehrambenih proizvoda skriva najviše opasnosti, a koristimo ih praktički svakodnevno.
Rajčice iz konzerve
Svježe rajčice su zdrave i štite od raka zbog visokog sadržaja likopena. Nažalost, ovo se ne odnosi i na rajčice konzervirane u limenkama. Vjerojatno ste već čuli za pojam bisfenol-A (BPA). To je kemikalija koja je često prisutna u plastičnoj i metalnoj ambalaži.
Američka nacionalna akademija znanosti je 2013. godine pokazala da upravo ova kemik...

Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....