Hrvati će, čini se, još jednu namirnicu maknuti s jelovnika. Cijena vrganja otišla je u nebo, za kilu se traži 20 eura, jednako u Istri kao i na sjeveru zemlje. Vrganj, koji za razliku od mnogih drugih gljiva, nema baš nikakva ljekovita svojstva, ali veliki je gastro užitak, aromatičan, i svakom jelu daje posebnu notu, postao je tako za većinu još jedna žal za "starim vremenima". Pitati je li neka cijena opravdana, danas, kad se čini da baš ni jedna nema opravdanja, i nije neko pitanje, ali za vrganje to dosad nismo pitali, pa evo što o cijeni od 20 eura za kilogram kaže Marijan Sabolić, predsjednik Gljivarskog društva "Smrčak" iz Čakovca.
- Za cijenu od 20 eura za kilogram vrganja, nema opravdanja. To je isključivo i samo pohlepa. Ništa drugo. Vrganja prilično dugo ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....