Kako se bliži ljeto tako se u istarskim turističkim središtima sve više dižu cijene hrane i pića, i to u odnosu na lanjske poprilično visoke cijene. Već je uobičajena cijena od dva eura po kuglici sladoleda, i nitko se niti ne sjeća kada je bila niža. Mnogi ugostitelji čak kažu da će i tu cijenu dizati. Cijene pak velikog macchiata u Rovinju i Poreču dostigle su plafon - 3,5 eura, dok je espresso oko 1,80 eura!
U Puli je pak najviša cijena jedne velike kave s mlijekom oko 2,30 eura u centru grada. Čista zarada, rekli bi sami ugostitelji. Ista je priča i s Aperol Spritzom, pićem koje se praktički najviše konzumira ljeti na obali.
Realno, cijena decilitra pjenušca ili prosecca, decilistra mineralne i nešto aperola nije neka stavka, no ovo narančasto piće drži svoju cije...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....