Božićni blagdani sve su bliže, a s njima i pitanje koje se ove godine čuje češće nego ikad: koliko će nas koštati tradicionalni božićni tanjur? Pršut, sir, masline i vino, simboli zajedništva i tradicije, sve su skuplji, a mnogi se pitaju hoće li uz ove cijene, blagdanski stol ostati jednako bogat kao nekad. Poskupljenja se ne mogu ignorirati, kupci i proizvođači slažu se u jednom: pršut, ali i općenito suhomesnati proizvodi postali su luksuz.
Ovih dana, mnogi će se iznenaditi kada pogledaju cijene omiljenih božićnih delikatesa. Raspon cijena je vrlo širok: od klasičnih domaćih pršuta koji se mogu pronaći u rasponu od 17 do 20 eura po kilogramu pa do premium pršuta koji doseži i 35 eura za kilogram, dok je vakuumirani rezani 100 grama iz delikatesnog prodavača: 4,70 e...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....