Došla je sezona šparoga, a kao i svake godine, ljude posebno zanima - cijena. Za mac ove delikatese je, naime, potrebno izdvojiti iznos za koji bismo mogli pojesti jednu solidnu marendu u restoranu.
O tome smo već pisali, stručak od 25 deka prodaje se na splitskom Pazaru po 15 eura! Neke ‘realnije‘ cijene su 10-12 eura po macu...
A kakve su cijene u Njemačkoj?
Iako se, zahvaljujući blagim temperaturama, šparoge već sada mogu naći, prava sezona u većini njemačkih saveznih zemalja tek počinje početkom ili sredinom travnja. Zbog toga su trenutne količine male, što utječe i na cijenu. Poznate i kvalitetne šparoge iz Beelitza u Brandenburgu trenutno koštaju oko 15 do 18 eura po kilogramu, piše Fenix.
– Masovnija prodaja na tržnicama počinje početkom travnja, tvrdi uzgajivač. Tada će se i cijene relativno brzo smanjivati. On, kao i većina ostalih uzgajivača šparoga, očekuje cijenu od 10 do 12 eura po kilogramu u glavnoj sezoni.
Do sada najskuplje šparoge možete pronaći u Münchenu po cijeni od čak 34,90 eura po kilogramu. U Bavarskoj općenito nisu jeftine, u Nürnbergu se kilogram trenutno prodaje za 19,90 eura.
No, koliko god ove cijene izgledale visoke, kod nas kilogram divljih šparoga kreće između 40 i 50 eura.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....