Lubenica, na jugu Dalmacije zvana dinja (u tom slučaju se ne smije brkati s catom ili milunom, op.a.), a u zaleđu sjeverne Dalmacije četrun ili čatrun, u svakom slučaju je neodoljivo – povrće, koliko znamo, premda se uvijek smatra najukusnijim ljetnim – voćem.
Ta poslastica, osobito kad je rashlađena i poslije ručka servirana, nezamjenjiva je u sezoni kupanja i velikih vrućina, a uz to i vrlo zdrava. Da, ako je domaća! A baš tu, domaću, najzdraviju i najslađu, kao da je više nemoguće naći i konzumirati. Po trgovačkim centrima nudi se na tone lubenica, znalci kažu većinom uvoznih i upitne kvalitete.
U posljednje vrijeme "import" je najčešće iz Albanije, ali ima lubenica/dinja i iz drugih zemalja. Uzalud što su cijene akcijske, što trgovci sve čine da budu prihvatlji... Više pročitajte na portalu Slobodne Dalmacije...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....