Sastojci za 4 osobe:
Gavuni 1200 g
Oštro brašno 300 g
Sol
Ulje za prženje 1000 ml
Limun 2 kom
Krumpir 1000 g
Ljubičasta kapula 2 kom
Dalmatinska kvasina 100 ml
Dalmatinsko maslinovo ulje 200 ml
Sol, papar
Način pripreme:
Svježe gavune uvaljajte u oštro brašno, dobro otresite i pržite kratko u dubokom zagrijanom ulju, vrlo kratko, samo da dobiju hrskavu koricu. Izvadite iz ulja, posolite i odmah poslužite, uz malo limuna i krumpir salatu.
Krumpire za salatu operite, pa kuhajte u kori u posoljenoj vodi 40-tak minuta. Kad je krumpir skuhan, ocijedite vodu, a krumpir ohladite. Ohlađeni krumpir ogulite, pa narežite na ploške. Dodajte mu na rezance narezanu ljubičastu kapulu, posolite i popaprite, pa dodajte kvasinu i ulje. Lagano pomiješajte da se krumpir ne izlomi.
Savjet: u salatu od krumpira možete dodati ukiseljene kapare, te svježe nasjeckani peršin.

Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....