Dalmatinska marenda
<p>Frigani gavuni</p>

Frigani gavuni, krumpir salata

Piše PSD.
10. lipnja 2025. - 13:55

Sastojci za 4 osobe:

Gavuni 1200 g

Oštro brašno 300 g

Sol

Ulje za prženje 1000 ml

Limun 2 kom

Krumpir 1000 g

Ljubičasta kapula 2 kom

Dalmatinska kvasina 100 ml

Dalmatinsko maslinovo ulje 200 ml

Sol, papar

Način pripreme:

Svježe gavune uvaljajte u oštro brašno, dobro otresite i pržite kratko u dubokom zagrijanom ulju, vrlo kratko, samo da dobiju hrskavu koricu. Izvadite iz ulja, posolite i odmah poslužite, uz malo limuna i krumpir salatu.

Krumpire za salatu operite, pa kuhajte u kori u posoljenoj vodi 40-tak minuta. Kad je krumpir skuhan, ocijedite vodu, a krumpir ohladite. Ohlađeni krumpir ogulite, pa narežite na ploške. Dodajte mu na rezance narezanu ljubičastu kapulu, posolite i popaprite, pa dodajte kvasinu i ulje. Lagano pomiješajte da se krumpir ne izlomi.

Savjet: u salatu od krumpira možete dodati ukiseljene kapare, te svježe nasjeckani peršin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 02:17