Sastojci za 4 osobe:
Dalmatinsko maslinovo ulje 100 ml + 50 ml
Kapula 600 g
Hobotnica 1200 g
Mrkva 300 g
Konšerva 2 žlice
Češnjak 1 glavica
Dalmatinsko bijelo vino 200 ml
Riblji temeljac ili voda
Sol (po potrebi), papar, kadulja
Sjeckani peršin 2 žlice + 1 žlica
Krumpir 1000 g
Jaja 2 kom
Maslac 1 žlica
Sol, papar, muškatni oraščić
Brašna koliko popije
Način pripreme:
Na maslinovom ulju popržite sjeckanu kapulu. Dodajte joj konšervu i malo zapržite. Dodajte češnjak, mrkvu i na komade izrezanu svježu hobotnicu. Popržite. Podlijte vinom, a kad alkohol ispari, nadolijte vodom ili temeljcem, pa pirjajte dok hobotnica ne omekša. Na kraju začinite i dodajte sjeckani peršin.
Za njoke, krumpir operite, pa skuhajte u kori dok krumpir ne omekša, cca 40-tak minuta. Malo pohladite, pa dok su krumpiri još topli, ogulite i protisnite kroz tijesak za krumpir. Začinite, dodajte umućena jaja i maslac, pa počnite dodavati brašno i umijesite glatko meko tijesto koje se više ne lijepi za ruke. Oblikujte njoke. Njoke kuhajte slanoj kipućoj vodi, dok ne isplivaju na vrh. Ocijedite ih ili izvadite šupljom lopaticom.
U ugrijani umak dodajte kuhane njoke i kratko prokuhajte. Na kraju dodati malo maslinova ulja i peršina.

Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....