Sastojci za 4 osobe:
Mlada janjetina s kostima 1500 g
Dalmatinsko maslinovo ulje 100 ml
Kapula 500 g
Mrkva 250 g
Celer 250 g
Češnjak 1 glava
Konšerva 3 žlice
Dalmatinsko bijelo vino 300 ml
Sol, papar, lovorov list
Biži - grašak zamrznuti 600 g
Peršin 1 vez
Način pripreme:
U prigodnoj posudi za pirjanje, ugrijte maslinovo ulje, pa popržite sitno sjeckanu kapulu. Zatim dodajte na manje komade izrezano janjeće meso, i nastavite pirjati. Dodajte nasjeckano povrće, začine i konšervu, pa još malo pržite. Podlijte vinom, i kad “učini ššššš”, a alkohol ispari, podlijte vodom da prekrije janjetinu. Pirjajte na umjerenoj vatri uz povremeno miješanje. Kad janjetina omekša, nakon cca 1 sat kuhanja, dodajte grašak i kuhajte još 20-tak minuta. Provjerite okus, te na samom kraju pospite sjeckanim peršinom.
Savjet: ukoliko je janjetina malo starija, i počinje imati snažniji okus i miris, u ovo jelo možete dodati i malo dimljene pancete.

Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....