Dalmatinska marenda
<p>Janjetina s bižima</p>

Janjetina s bižima

Piše PSD.
10. lipnja 2025. - 14:19

Sastojci za 4 osobe:

Mlada janjetina s kostima 1500 g

Dalmatinsko maslinovo ulje 100 ml

Kapula 500 g

Mrkva 250 g

Celer 250 g

Češnjak 1 glava

Konšerva 3 žlice

Dalmatinsko bijelo vino 300 ml

Sol, papar, lovorov list

Biži - grašak zamrznuti 600 g

Peršin 1 vez

Način pripreme:

U prigodnoj posudi za pirjanje, ugrijte maslinovo ulje, pa popržite sitno sjeckanu kapulu. Zatim dodajte na manje komade izrezano janjeće meso, i nastavite pirjati. Dodajte nasjeckano povrće, začine i konšervu, pa još malo pržite. Podlijte vinom, i kad “učini ššššš”, a alkohol ispari, podlijte vodom da prekrije janjetinu. Pirjajte na umjerenoj vatri uz povremeno miješanje. Kad janjetina omekša, nakon cca 1 sat kuhanja, dodajte grašak i kuhajte još 20-tak minuta. Provjerite okus, te na samom kraju pospite sjeckanim peršinom.

Savjet: ukoliko je janjetina malo starija, i počinje imati snažniji okus i miris, u ovo jelo možete dodati i malo dimljene pancete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 09:45