Sastojci za 4 osobe:
Piletina 1 kom, cca 1500 g
Kapula 2 kom
Mrkva 1 kom
Celer korjen 1/4 kom
Češnjak, peršin
Dalmatinsko bijelo vino 200 ml
Sol, papar, slatka crvena mljevena paprika
Biljno ulje
Konšerva 1 žlica
Tjestenina duga - široki rezanci 400 g
Maslac 50 g
Način pripreme:
Na malo ugrijanog ulja popržite kockice kapule, kad požuti, dodajte naribanu mrkvu i celer. Kad malo omekšaju, dodajte na komade izrezanu piletinu. Kratko pirjajte, pa dodajte začine, konšervu i podlijte vinom. Čim alkohol ispari, podlijte vodom ili pilećom juhom, tek toliko da prekrije meso, i u polupokrivenoj posudi pirjajte oko pola sata, uz povremeno miješanje i podlijevanje po potrebi. Meso bi trebalo omekšati, a tekućina bi se trebala pretvoriti u fini umak.
Uz tingul poslužite kuhanu tjesteninu, koju kuhate u slanoj kipućoj vodi. Kad je kuhana, višak vode ocijedite, i po želji dodati u nju maslac i/ili sjeckani peršin.
Savjet:
Uz tingul, kao prilog možete poslužiti i kuhanu rižu, neku drugu domaću tjesteninu ili njoke.

Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....