Sastojci za 4 osobe:
Mljeveno meso 800 g
Stari kruh 1/2 štruce
Mlijeko 300 ml
Kapula 1 kom
Dimljena panceta 100 g
Sol, papar
Dalmatinska šalša 500 ml
Krumpir 1 kg
Kapula 2 kom
Peršin 1 vez
Maslac 100 g
Sol, papar, mljevena crvena paprika
Način pripreme:
Stari kruh izrežite na kockice i namočite u mlijeku.
Kapulu narežite na kockice, popržite na ulju, pa dodajte u mljeveno meso, zajedno sa začinima i kockicama pancete. Dodajte i namočeni kruh, prethodno dobro stisnut kroz ruke. Dobro izmiješajte sastojke i oblikujte kuglu. Kad malo odmori i okusi se prožmu, oblikujte polpete, pa ih slažite u namašćeni pleh za pečenje. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 C oko 20 minuta.
Polpete nakon pečenja prelijte dalmatinskom šalšom, pa ostavite kratko u pećnici da polpete “popiju” dio umaka, ili ih kratko prokuhajte u šalši.
Krumpir operite, pa kuhajte u kori oko 40 minuta. Probajte vilicom, ako lako prolazi u krumpir, gotovo je. Malo ohladite, pa ogulite i narežite na tanje fete.
Kapulu narežite na ploške, popržite na maslacu. Kad omekša, dodajte natprezani krumpir, sjeckani peršin i još začina, pa sve skupa dobro popržite. Prebacite u namašćenu terrinu za pečenje i zapecite kratko u ugrijanoj pećnici, samo da malo ulovi koricu odozgo.

Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....