Sastojci za 4 osobe:
Mljeveno meso 800 g
Riža za domaća jela 200 g
Kapula 1 kom
Češnjak 2 češnja
Peršin 1/2 veza
Sol, papar, mljevena crvena paprika
Dimljena panceta 100 + 250 g
Ljetne žuto-zelene paprike 8 komada
Konšerva 2 žlice
Ulje biljno 100 ml
Brašno 100 g
Krumpir 1000 g
Mlijeko +- 250 ml
Maslac 100 g
Sol
Način pripreme:
Očistite i izrežite kapulu na sitne kockice, pa popržite zajedno s kockicama pancete.
U posudu za miješanje, dodajte meso, rižu, popržene kockice kapule i pancete, sjeckani peršin i češnjak. Začinite, pa dobro izmješajte sastojke. Probajte okus.
Paprikama izrežite poklopac na peteljkama, istresite van koštice, pa napunite smjesom od mljevena mesa. U lonac za kuhanje, stavite pancetu ili neko drugo suho dimljeno meso, punjene paprike, pa nadolijte vodom i stavite kuhati.
Na ugrijanoj masnoći, svijetlo popržite brašno, pa dodajte konšervu i dodatno zapržite. Dobivenu zapršku spojite s tekućinom u kojoj se kuhaju paprike. Kad ponovno zavrije, probajte okus, pa dodatno začinite. Kuhajte na laganoj vatri do 2 sata. Poslužite s pireom od krumpira.
Za pire, ogulite krumpire, pa ih stavite kuhati u posoljenu vodu i kuhajte oko 20 minuta. Kad su krumpiri omekšali, ocijedite ih, zgnječite ih i pomalo dodajte toplo mlijeko, rastopljeni maslac i sol, uz stalno miješanje, sve dok ne dobijete glatki i slasni pire krumpir.

Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....